Dampkappen

Eén van de meest cruciale onderdelen van uw keuken is ongetwijfeld de dampkap. Deze moet er namelijk voor zorgen dat vervelende geuren geen kans krijgen. Daarnaast is een goede dampkap eveneens van belang voor wat de luchtkwaliteit in uw keuken betreft. Feit dat een dampkap op vandaag ook nog eens in diverse stijlen verkrijgbaar is zorgt er voor dat ze uitstekend kan aansluiten op de vormgeving van uw keuken. 

De vereiste luchtcapaciteit voor uw dampkap 

Bij het aankopen van een dampkap is het een vereiste om rekening te houden met de luchtcapaciteit. In principe dient een dampkap altijd de mogelijkheid te hebben om het volledige luchtvolume in uw keuken tussen de 10 en 12 keer per uur te vernieuwen. In het bijzonder bij een open keuken is het belangrijk om rekening te houden met volledige luchtvolume van de ruimte. Veel mensen zien dit over het hoofd waardoor ze na plaatsing te maken hebben met een niet voldoende efficiënt werkende dampkap. 

Het afvoertype van uw dampkap

Een cruciaal gegeven om rekening mee te houden bij het aankopen van een dampkap is het afvoertype waarover ze beschikt. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen een externe afvoer (in een huis) en hercirculatie (bij een appartement of studio). Indien u kiest voor een dampkap die werkt op basis van hercirculatie is het voorzien van een goede ventilatie in uw keuken een bijkomend aandachtspunt. 

Een dampkap die past in de stijl van uw keuken

Vandaag de dag bestaan er zeer veel verschillende soorten dampkappen. Zo kunt u kiezen voor een eilanddampkap, maar behoren ook decoratieve dampkappen evenals telescopische uitvoeringen tot de mogelijkheden. Wilt u graag meer inspiratie krijgen met betrekking tot de dampkap die het best in uw keuken van pas zou komen? In dat geval is het de moeite waard om onze keukencatalogus aan te vragen.

Dit apparaat bekijken?

Kom langs in onze toonzaal

Thuis inspiratie op doen?

Bestel onze keukencatalogus

SieMatic Inspiration Days

Bezoek onze events

Terug
Sluiten