Kookplaten

De lekkerste gerechten klaarmaken zonder een goede kookplaat is uiteraard onbegonnen werk. Tegenwoordig bestaan er echter zeer veel verschillende soorten kookplaten waardoor het voor menig aantal woningeigenaars niet mogelijk is om door de bomen het bos te blijven zien. Welke kookplaat is nu echt het meest geschikt om in uw keuken te integreren? 

Rekening houden met het aantal vereiste kookzones 

De eerste keuze die u met betrekking tot het aankopen van een kookplaat zult moeten maken heeft betrekking tot het aantal kookzones. De vaakst voorkomende modellen bestaan uit twee, drie en vijf kookzones, maar er zijn ook grotere exemplaren beschikbaar. Het aantal vereiste kookzones is altijd afhankelijk van het aantal personen die deel uitmaken van het gezin.

Het type kookplaat van uw keuze

De ene kookplaat is de andere niet. Tegenwoordig zijn er op de markt dan ook tal van verschillende exemplaren terug te vinden die elk over hun eigen, specifieke voordelen beschikken. U heeft op vandaag de mogelijkheid om een keuze te maken tussen een gaskookplaat, een inductiekookplaat, een elektrische kookplaat en een keramische of halogeen kookplaat.

De unieke wisselwerking tussen kookplaat en dampkap

Het wordt aangeraden om bij de samenstelling van uw keuken eerst een keuze te maken op vlak van het type kookplaat waar u gebruik van wenst te maken. Het soort kookplaat is namelijk bepalend voor niet alleen het type van dampkap, maar ook de hoogte die is vereist. Voor een gaskookplaat geldt bijvoorbeeld dat de afzuigkap hoger dient te hangen dan bij andere kookplaten het geval is.

Inspiratie voor de integratie van de kookplaat in uw keuken

Bent u er nog niet helemaal over uit naar welk type van kookplaat uw voorkeur uitgaat? Heeft u er bovendien ook nog geen idee van op welke wijze u deze gaat integreren in uw keuken? Vraag dan zeker en vast onze keukencatalogus aan. Zo krijgt u ongetwijfeld meteen een heleboel nieuwe en interessante inzichten!

Dit apparaat bekijken?

Kom langs in onze toonzaal

Thuis inspiratie op doen?

Bestel onze keukencatalogus

SieMatic Inspiration Days

Bezoek onze events

Terug
Sluiten