Landelijke keukens - Siematic Keuken Ontwerpers

Landelijke keukens

Veel mensen houden van een warme sfeer in hun keuken. Wanneer dit u ook aanspreekt kan het interessant zijn om in de richting van een landelijke keuken te kijken. Het unieke karakter van een landelijke keuken wordt door verschillende zaken gerealiseerd. Zo is er het specifieke kleurgebruik waarbij hoofdzakelijk gebruik wordt gemaakt van grijstinten. Daarnaast wordt er voor de realisatie van een landelijke keuken ook haast altijd gewerkt met (een combinatie van) hout, graniet en composiet. Dergelijke materialen staan er om bekend over een natuurlijk karakter en bijgevolg een robuuste uitstraling te beschikken. Ook dit draagt stelselmatig bij aan de unieke sfeer die door een landelijke keuken wordt uitgeademd. 

Het gebruik van zachte, warme kleuren

Lang niet iedereen is uiteraard te vinden voor het gebruik van natuurlijke grijstinten. Dat is op zich geen probleem. U moet er wel rekening mee houden dat een landelijke uitstraling in het meest optimale geval wordt gecreëerd door lichte en luchtige kleuren. Dit kan wit zijn of gebroken wit, crème of beige. Wanneer u het rebelse karakter in u naar boven wenst te laten komen en deze wenst toe te passen op uw landelijke keuken kan er ook niet zoveel fout gaan door te opteren voor zachtgroen of lichtblauw. Kiest u er voor om meerdere kleuren door elkaar te gebruiken? Dan zult u merken dat de landelijke uitstraling van uw keuken al snel verloren zal gaan. 

Natuurlijke en robuuste materialen 

Er wordt wel eens gezegd dat een landelijke keuken gelijk staat aan een stoere keuken. Daar schuilt een bron van waarheid in. Kenmerkend voor een landelijke keuken is namelijk dat er veelal gebruik wordt gemaakt van natuurlijke en robuuste materialen. Voorbeelden op dit vlak zijn hout, maar ook graniet en composiet. U kunt er niet alleen voor kiezen om deze materialen te verwerken in de vloer, maar ook de keukenkasten. Bovendien hoeft het niet gezegd dat ook een werkblad uit bijvoorbeeld graniet een streling voor het oog is. Dat al deze materialen ook nog eens relatief eenvoudig te onderhouden zijn is een mooi, extra pluspunt.

De afwerking die uw landelijke keuken verdient

Wanneer u er voor kiest om een landelijke keuken te implementeren in uw woning zijn zaken zoals een imposant fornuis, een grote oven en een stevig formaat van koelkast niet weg te denken. Het losstaande fornuis plaatst u bij voorkeur onder een brede schouw en wordt uitgerust met zoveel mogelijk gaspitten. Wilt u de robuuste uitstraling van uw landelijke keuken doortrekken in uw toestellen? Kies dan voor systemen met een moderne toets. Door gebruik te maken van houten planken en kastjes die beschikken over mooie ornamenten en grepen wordt precies die afwerking gerealiseerd die uw landelijke keuken verdient.  

Bestel gratis onze nieuwe keukencatalogus!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus