Industriële keukens - Siematic Keuken Ontwerpers

Industriële keukens

In een poging om een nieuwe stijl van woning te creëren werd er op een zeker ogenblik voor gekozen om fabriekspanden om te toveren tot woonruimtes. Op deze manier kwam onder meer de hedendaagse loft tot stand. Tijdens het omvormen van de fabriekspanden werd er voor gekozen om verschillende, authentieke elementen te behouden. Het ging hierbij onder meer om de luchtpijpen en de rails aan de muur. Dergelijke elementen vormen op vandaag eveneens enkele van de vele typerende kenmerken van een echte industriële keuken.

Het gebruik van zachte, warme kleuren

Lang niet iedereen is uiteraard te vinden voor het gebruik van natuurlijke grijstinten. Dat is op zich geen probleem. U moet er wel rekening mee houden dat een landelijke uitstraling in het meest optimale geval wordt gecreëerd door lichte en luchtige kleuren. Dit kan wit zijn of gebroken wit, crème of beige. Wanneer u het rebelse karakter in u naar boven wenst te laten komen en deze wenst toe te passen op uw landelijke keuken kan er ook niet zoveel fout gaan door te opteren voor zachtgroen of lichtblauw. Kiest u er voor om meerdere kleuren door elkaar te gebruiken? Dan zult u merken dat de landelijke uitstraling van uw keuken al snel verloren zal gaan. 

Natuurlijke en robuuste materialen 

Er wordt wel eens gezegd dat een landelijke keuken gelijk staat aan een stoere keuken. Daar schuilt een bron van waarheid in. Kenmerkend voor een landelijke keuken is namelijk dat er veelal gebruik wordt gemaakt van natuurlijke en robuuste materialen. Voorbeelden op dit vlak zijn hout, maar ook graniet en composiet. U kunt er niet alleen voor kiezen om deze materialen te verwerken in de vloer, maar ook de keukenkasten. Bovendien hoeft het niet gezegd dat ook een werkblad uit bijvoorbeeld graniet een streling voor het oog is. Dat al deze materialen ook nog eens relatief eenvoudig te onderhouden zijn is een mooi, extra pluspunt.

De afwerking die uw landelijke keuken verdient

Wanneer u er voor kiest om een landelijke keuken te implementeren in uw woning zijn zaken zoals een imposant fornuis, een grote oven en een stevig formaat van koelkast niet weg te denken. Het losstaande fornuis plaatst u bij voorkeur onder een brede schouw en wordt uitgerust met zoveel mogelijk gaspitten. Wilt u de robuuste uitstraling van uw landelijke keuken doortrekken in uw toestellen? Kies dan voor systemen met een moderne toets. Door gebruik te maken van houten planken en kastjes die beschikken over mooie ornamenten en grepen wordt precies die afwerking gerealiseerd die uw landelijke keuken verdient.  

Bestel gratis onze nieuwe keukencatalogus!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus