Industriële keukens

De industriële woonstijl die we op vandaag allemaal kennen is ontstaan ten gevolge van de nood aan een nieuwe stijl van wonen. Om aan dit verlangen tegemoet te komen werd er op een zeker ogenblik voor gekozen om na te gaan op welke manier (oude) fabriekspanden bijvoorbeeld konden worden omgetoverd tot eigentijdse wooneenheden. Het gevolg hiervan was onder meer de totstandkoming van de hedendaagse loft. Cruciaal voor een industriële look is het behoud van zoveel mogelijk authentieke elementen. Dit zien we ook terug in keukens in industriële stijl. Mede omwille van deze reden is het dan ook niet uitzonderlijk dat u in een industriële keuken bijvoorbeeld de luchtpijpen zichtbaar zult kunnen aanschouwen en ook rails aan de muur of authentieke, houten elementen worden steeds onaangeroerd gelaten.

Geen resultaten gevonden

Materialen in industriële keukens

In principe kan er in een industriële keuken gebruik worden gemaakt van heel wat uiteenlopende materialen. Zoals reeds aangegeven is het in ieder geval de moeite waard om even te bekijken welke authentieke elementen in een industriële keuken allemaal behouden kunnen blijven. Vervolgens kunt u trachten om daar een mooie aanvulling op te maken. In een industriële keuken wordt er vaak voor gekozen om gebruik te maken van hout, maar ook een betonnen keukenblad is bijvoorbeeld een zeer interessante optie om te overwegen.

Accessoires industriële keuken

Op het ogenblik dat u er voor kiest om een bepaalde stijl te hanteren in uw keuken spreekt het voor zich dat u daar ook zoveel mogelijk onderdelen op zult willen afstemmen. Bent u dus met andere woorden van plan om enkele typische, industriële accessoires in uw keuken te integreren? Dan is dat altijd een mogelijkheid. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een industriële lamp in de keuken te plaatsen. Deze sluit niet alleen op visueel vlak aan op de gekozen stijl, daarnaast realiseert ze uiteraard ook precies die verlichting waar u nood aan heeft. Het spreekt echter voor zich dat er op de markt ook nog heel wat andere industriële accessoires verkrijgbaar zijn die ook in uw keuken tot hun recht zouden kunnen komen.

Kom deze robuuste keukens bekijken

Bent u ook een liefhebber van stoere robuuste keukens? In dat geval is een exemplaar die is voorzien van een industriële look voor u ongetwijfeld het overwegen waard! Heeft u toch nog bepaalde twijfels of wilt u graag een industriële keuken in het echt kunnen aanschouwen? In beide gevallen is het een absolute aanrader om er voor te kiezen om een bezoek te brengen aan onze uitnodigende showroom!

DOWNLOAD GRATIS ONZE NIEUWE KEUKENCATALOGUS!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Meteen bij u thuis
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus

Terug
Sluiten