Design keukens - Siematic Keuken Ontwerpers

Design keukens

De luxueuze uitstraling waar design keukens over beschikken zorgt er samen met de hoogstaande afwerking voor dat ze tegenwoordig bijzonder populair zijn. De details waar een design keuken over beschikt zijn niet zelden zeer exclusief te noemen. Licht en ruimte zijn de twee bepalende invloeden die uiteindelijk de basis zullen vormen voor de uitstraling waar uw design keuken over zal komen te beschikken.

Afwerking met exclusieve materialen 

Eén van de meest opvallende eigenschappen van een design keuken is dat ze vaak wordt afgewerkt met zeer exclusieve materialen. Op dit vlak kan er wel sprake zijn van een behoorlijke diversiteit. Denk dan ook niet alleen aan hout of metaal, maar ook aan glas. Zelfs een strakke betonlook hoeft tegenwoordig voor een design keuken geen probleem meer te vormen. 

Het gebruik van strakke kleuren 

Ondanks het exclusieve karakter kunnen we stellen dat bepaalde invloeden bij een design keuken vrij minimalistisch worden gehouden. Denk op dit vlak misschien wel in het bijzonder aan de kleuren waar gebruik van wordt gemaakt. Vooral wit, zwart en grijs primeren in een hedendaagse design keuken. Het gebruik van hout kan hier enkele natuurlijke bruintinten aan toevoegen.

Subtiele details maken het verschil

Misschien wel nog meer dan bij andere keukenstijlen het geval is maken de details het uiteindelijke eindresultaat bij een design keuken. Kiezen voor op het eerste zicht onopvallende details zoals greeploze laden en deuren, maar ook de realisatie van strakke lijnen en ingewerkte verlichting zorgen ervoor dat uw design keuken alle vooropgestelde verwachtingen probleemloos zal weten in te vullen. 

Wegwerken van keukenapparatuur 

Om het strakke karakter van een design keuken te kunnen realiseren is het altijd een aanrader om de keukenapparatuur aan het zicht te onttrekken. Het voorzien van voldoende, slimme opbergruimte is op dit vlak cruciaal. Enkele uitstekende ideeën en inzichten met betrekking tot de realisatie van een design keuken kunnen worden verkregen door het aanvragen van onze keukencatalogus!

Bestel gratis onze nieuwe keukencatalogus!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus