Houten keukens

Een houten keuken is sinds jaar en dag bijzonder populair. Dit heeft voor een groot deel te maken met de warme en knusse uitstraling die ze weet te realiseren. Kiezen voor een keuken van hout staat echter ook gelijk aan kiezen voor een duurzame keuken. Bovendien kunt u er heel wat verschillende richtingen mee uit. Zo kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van verschillende houtsoorten in uw keuken en is het bovendien ook nog eens zo dat u het hout kunt laten schilderen in een kleur die u wenst. Op deze manier kunt u ook precies die kleuraccenten aanleggen welke u graag terug wenst te zien komen in uw keuken.

Geen resultaten gevonden

Keukenstijlen met hout

Er kan bij verschillende keukenstijlen voor worden gekozen om gebruik te maken van hout. In eerste instantie geldt dit uiteraard bij de realisatie van een landelijke keuken. Het unieke karakter van een dergelijke keuken kan door verschillende zaken worden gerealiseerd. Zo is er bijvoorbeeld het specifieke kleurgebruik waarbij er in het bijzonder gebruik wordt gemaakt van grijstinten. Daarnaast kan het hout bij een landelijke keuken moeiteloos worden gecombineerd met andere materialen zoals bijvoorbeeld graniet evenals composiet. Ook bij een industriële keuken wordt er vaak opvallend veelvuldig gekeken in de richting van hout. In combinatie met de authentieke elementen die deel uitmaken van het pand waar de keuken in wordt geïntegreerd ontstaat vaak een zeer aantrekkelijk en bovendien tijdloos eindresultaat.

Type houten keukens

Eik blijft één van de populairste houtsoorten om te gebruiken in een keuken. Een eiken keuken is dan ook niet alleen stijlvol, daarnaast is ze ook zeer eigentijds en brengt ze sfeer in uw woning. Of u nu op zoek bent naar een klassieke, nostalgische keuken of u graag de voorkeur geeft aan een meer moderne touch, het behoort allebei tot de mogelijkheden wanneer u kiest voor de realisatie van een keuken in eik. Ook een massief houten keuken realiseert altijd een zeer aantrekkelijke en bovendien ook kwalitatieve meerwaarde voor elke woning waarin ze wordt geïntegreerd.

Keukenblad van hout

Steeds meer mensen kiezen er ook bewust voor om in hun keuken gebruik te maken van een houten keukenblad. Een dergelijk keukenblad beschikt niet alleen over een aangenaam warme uitstraling, daarnaast is ze ook veel kwalitatiever dan u mogelijks op het eerste zicht zou vermoeden. U dient er in principe alleen bij stil te staan dat gebruikmaken van een houten keukenblad er voor zorgt dat u het hout ten minste twee keer per jaar dient te behandelen. Alleen op deze manier zorgt u er voor dat u zo lang mogelijk en in de meest optimale omstandigheden zult kunnen blijven genieten van uw houten keukenblad.

DOWNLOAD GRATIS ONZE NIEUWE KEUKENCATALOGUS!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Meteen bij u thuis
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus

Terug
Sluiten