Houten keukens - Siematic Keuken Ontwerpers

Houten keukens

Hout is sinds jaar en dag een zeer populair materiaal om in huis te verwerken. In het bijzonder voor wat de realisatie van een keuken betreft is het gebruik van hout een absolute aanrader. Houten keukens kunnen op vandaag worden vervaardigd uit tal van verschillende houtsoorten. Denk hierbij niet alleen aan ahornhout, maar ook aan berken-, beuken- en eikenhout evenals elzen-, sparren- en kersenhout. Voor welk type houtsoort u uiteindelijk zult kiezen is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de stijl die u aan uw keuken wenst mee te geven.

Wat maakt houten keukens zo interessant?

De kostprijs van een houten keuken ligt in de praktijk een stukje hoger in vergelijking met een keuken van MDF of kunststof. Toch wordt deze meerprijs gerechtvaardigd door een aantal concrete voordelen, zoals hieronder besproken. 

Op het ogenblik dat een werkblad van kunststof wordt beschadigd betekent dit dat ze niet zo eenvoudig te herstellen valt. Het gevolg daarvan is een belangrijk en blijvend pijnpunt in uw keuken. Dat geldt niet voor de situatie waarin er gebruik wordt gemaakt van een keukenblad van hout. Hout is dan ook veel eenvoudiger te bewerken en beschadigingen kunnen in principe vrij eenvoudig worden weggewerkt.  Hout is een natuurlijk materiaal. Bomen worden met de nodige regelmaat blootgesteld aan de meest extreme weersomstandigheden. Toch valt vooral hun sterke en robuuste karakter op. Er voor kiezen om een houten keuken te laten realiseren betekent dan ook dat u niet alleen kunt rekenen op een keuken die er vandaag goed uitziet, maar waar u ook binnen tien of twintig jaar nog steeds veel genot van zult hebben. Hout kan op een haast oneindig aantal manieren worden bewerkt en afgewerkt. Dit zorgt er in de praktijk voor dat een houten keuken alle door u vooropgestelde wensen kan inlossen. Wilt u uw houten keuken van een strakke afwerking voorzien? Dan is dat mogelijk. Bent u echter eerder op zoek naar een wat klassiekere uitstraling waar een sierlijke toets aan wordt gegeven? Ook dat is met een houten keuken perfect realiseerbaar. 

De realisatie van een houten aanrechtblad 

Bent u niet van plan om een 100 procent houten keuken te realiseren, maar wilt u wel bepaalde, houten elementen in uw keuken integreren? In dat geval kunt u bijvoorbeeld opteren voor het plaatsen van een houten aanrechtblad of houten keukendeurtjes. Staar u ook niet uitsluitend blind op het gebruik van hout, maar kijk ook naar materialen waarmee u deze kunt combineren. Een bekend voorbeeld op dit vlak is natuursteen. Het natuurlijke en warme, maar ook enigszins robuuste karakter van deze beide materialen zorgt voor een prima afwerking van uw keuken.

Bestel gratis onze nieuwe keukencatalogus!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus