Houten keukenbladen; voor een warme uitstraling

Houten keukenbladen zijn sinds jaar en dag bijzonder populair. Dit heeft voor een groot deel te maken met de natuurlijke en bovendien ook warme uitstraling waar deze keukenbladen over beschikken. Daarnaast is het ook nog eens zo dat hout er om bekend staat een materiaal te zijn met een tijdloos karakter.

Dit heeft als gevolg dat ze in elk interieur altijd tot haar recht zal blijven komen. Overweegt u eveneens om over te gaan tot het aankopen van een keukenblad van hout? Hou dan beslist rekening met de informatie op deze pagina!

Keuze uit verschillende soorten hout

Voor het aankopen van houten keukenbladen geldt dat u er altijd rekening mee zult willen houden dat er gebruik kan worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Kiezen voor een keukenblad van beuken- of eikenhout kan er voor zorgen dat er heel wat onderhoud is vereist.

Wilt u liever opteren voor een wat onderhoudsvriendelijker keukenblad? In dat geval is het altijd de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van bijvoorbeeld Teak of Iroco. Houten keukenbladen die zijn gemaakt van deze houtsoorten zijn vrij onderhoudsvriendelijk door de aanwezigheid van de natuurlijke oliën.

Het onderhouden van houten keukenbladen

Wanneer u er voor kiest om een keukenblad van hout aan te kopen is het altijd belangrijk om rekening te houden met de voorschriften op vlak van onderhoud. Zo doet u er bijvoorbeeld altijd goed aan om dagelijks even vuil, druppels en water direct te verwijderen met behulp van een vochtige doek. Daarnaast wordt het ook aangeraden om twee of drie keer per jaar periodiek onderhoud uit te voeren. Dit conform de aangegeven instructies.

Maak bij het schoonmaken van een keukenblad van hout nooit gebruik van schuurmiddelen en / of een schuurspons. Gebruik ook geen zeep, want deze kan het hout aantasten. Door rekening te houden met deze voorschriften zult u langdurig van uw houten keukenblad kunnen genieten!

DOWNLOAD GRATIS ONZE NIEUWE KEUKENCATALOGUS!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Meteen bij u thuis
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus

Terug
Sluiten