Houten keukenblad

Houten keukenblad

Indien u op zoek bent naar een nieuw keukenblad voor in uw keuken spreekt het voor zich dat u zult willen dat deze aan een aantal eisen weet te voldoen. Zo dient ze geschikt te zijn voor dagelijks gebruik en moet ze bestand zijn tegen vlekken, zuren en krassen. Een houten keukenblad lijkt wat al deze eigenschappen betreft een klein beetje een sprong in het diepe. Toch is ze dat niet. Door te kiezen voor een harde houtsoort zult u merken dat u over een keukenblad beschikt welke al uw verwachtingen probleemloos weet in te lossen. 

Welk hout voor uw houten keukenblad? 

Voor een houten keukenblad wordt er doorgaans gekozen voor een harde houtsoort. Het kan hierbij gaan om zaken als eik, beuk, mahonie evenals teak. Wilt u een houten keukenblad die beschikt over een lichte kleur? In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor eiken- of essenhout. Mensen die liefhebber zijn van een houten keukenblad met een meer donkere kleur kunnen kiezen voor mahonie- of kersenhout. Bent u op zoek naar inspiratie m.b.t. het aankopen van een houten keukenblad? Dan kan onze gratis keukencatalogus aanvragen voor u ongetwijfeld de moeite waard zijn!

Een natuurlijk ogend keukenblad met warme uitstraling

Het belangrijkste voordeel dat is verbonden aan een houten keukenblad is terug te vinden in de warme en sfeervolle uitstraling waarover ze beschikt. Dit zorgt er voor dat een houten keukenblad zonder probleem zowel in een eigentijdse als een meer klassieke keuken tot haar recht kan komen. U dient er alleen rekening mee te houden dat hout over het algemeen niet kras-, hitte- en vochtbestendig is. Dit kan wel worden voorkomen door het aanbrengen van een beschermende toplaag. 

Het onderhouden van een houten keukenblad

Kiezen voor een houten keukenblad in uw keuken betekent dat u rekening moet houden met een zeker onderhoud. Uw keukenblad van hout minstens twee keer per jaar behandelen met een minerale onderhoudsolie is bijvoorbeeld aan te raden.

Bestel gratis onze nieuwe keukencatalogus!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus