Kleine keukens

Voor de realisatie van een kleine keuken zijn er een aantal aandachtspunten waar u absoluut rekening mee zult willen houden. Er dient namelijk een optimale benutting van de beschikbare ruimte te gebeuren. Ook een kleine keuken kan buiten erg mooi ook zeer praktisch zijn.

Een optimale indeling voor uw kleine keuken

Cruciaal voor een kleine keuken is de indeling waarvoor wordt gekozen. De meest voor de hand liggende optie op dit vlak is een U-vormige keuken realiseren. Mits voldoende ruimte vindt er door het implementeren van een U-vormige keuken een uitstekende benutting plaats van alle beschikbare ruimte. Op deze manier ontstaat een zeer praktische keuken die overzichtelijk oogt en tegelijkertijd over een tijdloze uitstraling beschikt.

Lichte kleuren geven uw keuken een ruimere indruk

Niet alleen met de indeling dient er rekening te worden gehouden. Wat bovendien ook te denken van de kleuren waar gebruik van wordt gemaakt? Door te kiezen voor lichte kleuren zult u kunnen vaststellen dat er een veel ruimere indruk wordt gecreëerd. Zo wordt een benauwd gevoel in uw kleine keuken op efficiënte wijze voorkomen.

Een ander visueel aandachtspunt bij een kleine keuken is terug te vinden in de afwerking van de materialen. Voor een kleine keuken wordt niet zelden gekozen voor een hoogglans afwerking. Gecombineerd met lichte kleuren zorgt deze voor een efficiënte weerkaatsing van het licht waardoor de ruimte een visueel veel grotere indruk nalaat. 

Wilt u graag nog iets meer inspiratie met betrekking tot wat u allemaal met uw kleine keuken kunt aanvangen? Dan is het aanvragen van onze keukencatalogus beslist een aanrader!

Alle beschikbare ruimte benutten

Voor een kleine keuken geldt dat een optimale benutting van alle beschikbare ruimte een echte vereiste is. Buiten de kasten die deel uitmaken van uw keuken kunt u er dan ook eveneens voor kiezen om bijvoorbeeld handige rekjes aan de muur te hangen. Door ook deze vrije ruimte te benutten wordt er extra opbergruimte gecreëerd die ook nog eens kan bijdragen aan de uitstraling van uw keuken.

DOWNLOAD GRATIS ONZE NIEUWE KEUKENCATALOGUS!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Meteen bij u thuis
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus

Terug
Sluiten