Landelijk met strak kantje

We treffen Romy gezellig thuis in Itterbeek. "Mijn man Eddy en ik zijn heel blij met onze nieuwe keuken van Keukenontwerpers. De oppervlakte is niet groter geworden en toch lijkt het geheel veel ruimer." Wat wel mooi is: dat deze landhuiskeuken ietwat strak en dus tijdloos oogt.

Tot rust komen
Met hun nieuwe keuken trekt de familie Deveux- Peelman overduidelijk de landelijke kaart. Het Beaux Arts-concept van SieMatic stond model voor deze keuken. Maar ontwerper Hugo Rammant van het filiaal van Keukenontwerpers in Sint-Pieters Leeuw heeft uiteraard het geheel naar zijn hand gezet, in samenspraak met de klant. "Hier komen we tot rust", stelt onze gastvrouw. De landelijke elementen zorgen voor cachet: hanglamp met hoog sfeergehalte, chique deurtrekkers en sierlijsten. Maar het geheel in zwartwit getuigt toch van enige soberheid zodat het niet te traditioneel oogt. Handig: je kunt stopcontacten uit het spoeleiland liften wanneer nodig. "De werkbladen in composiet zijn zeer gemakkelijk in onderhoud." Boven de inductiekookplaat maken metrotegeltjes grote sier. "Goed dat we zijn afgestapt van ons eerste idee om te werken met Marokkaanse zelliges." Dat ware allicht een landelijke brug te ver.

Positieve klik
Haar hogedrukstoomoven wil Romy voor geen geld van de wereld missen. "Onze zoon en dochter, Yannick en Céline, volgen nog hoger onderwijs en wonen op kot. Maar de weekends zijn ze hier bij ons. Dan let ik er extra op om vers en voedzaam te koken. Tijdens de week eten ze al genoeg pasta en pizza." Onder de favorieten van Eddy en de jongeren noteren we: vis met een mosterdsausje, konijn op Vlaamse wijze, een royale stamppot.

De koelkast had het echtpaar pas gekocht en werd daarom door Keukenontwerpers gerecupereerd. Er is geopteerd om de diepvriezer in de kelder te plaatsen. De koelkast werd wel ingebouwd en heeft een nul graden-zone. Ideaal om fruit en groenten lang te bewaren. "Op aanraden van vrienden zijn wij bij Keukenontwerpers gaan aankloppen en we hadden meteen een positieve klik. De samenwerking is dan ook compleet naar wens verlopen."

Kom naar de SieMatic Inspiration Days

Als de grootste SieMatic dealer inspireren wij u graag met het grootste aanbod van de nieuwste SieMatic keukens. Graag laten wij u kennis maken met de verschillende designstijlen van SieMatic en het unieke en individuele SieMatic keukendesign. Beleef de première vanaf de eerste rij, terwijl u geniet van de lekkerste hapjes en de beste wijnen.

  • Culinaire proeverijen van een topkok, sommelier en barista
  • Ontdek alle ins en outs van de inspirerende SieMatic collectie
  • Maak een afspraak en ontvang een luxe goodiebag

Een kijkje in de keuken van SieMatic

Terug
Sluiten