Familie Quintin in de wolken na renovatie

'Zo compact en toch ruim!'

Het huis van Benoit en Ann Quintin ademt gezelligheid en niet in het minst dankzij de nieuwe, halfopen keuken. "Het geheel is compact maar het ruimtegevoel enorm. In onze oude keuken was het altijd kilometers vreten, hier hebben we nu alles meteen bij de hand."

Mijn keuken
Links van de ovens is er een ontbijtkast met uitschuifbare leggers. Handig, en zo zitten de espressomachine en de broodrooster uit het zicht.

Er is niet gewerkt met plafondspots maar met ledstrips. Aldus 'onderstreept' men de strakheid van het ontwerp. Je beschikt over functioneel licht maar kunt ook opteren voor de sfeermodus.

Samen sterk
Keukenontwerpers combineert warm wit met zacht grijs in dit tijdloze concept. Aan het ranke werkblad met verzonken inductiekookplaat kijk je uit op de leefruimte. Deze vond onderdak in een aanbouw. "Door die renovatie hebben we de keuken opengewerkt", vertelt Ann. Ann en Benoit hadden een duidelijk beeld van hoe het nieuwe geheel moest worden. En in binnenhuisarchitecte Kristin Cabanier van Keukenontwerpers vonden ze een professional die creatief is meegegaan in de juiste richting. "Alles is zo vlot verlopen dat we morgen weer opnieuw zouden beginnen met hetzelfde team!"

Zoete inval
Het is hier vaak de zoete inval, vooral als dochter Lauranne en zoons Sebastien en Christophe hun vrienden en vriendinnen te gast hebben. "Ik kook graag maar organiseer me steeds op zo'n manier dat ik zo min mogelijk tijd verlies in de keuken. Als het feest is, wil ik het liefst zo snel mogelijk mee vieren." Koken is gelukkig geen eenzame bezigheidin deze keuken, want het aanrecht biedt niet enkel veel werkruimte, het is ook een ideale toog om aan te aperitieven. Koken, klinken en bijpraten gaan samen. De wokgerechten en tajines van Ann vallen bij eenieder in de smaak. "Wij houden van gezond genieten. Vandaar dat ik altijd puur natuur werk. Met veel groenten en verse producten. Rechttoe rechtaan, zeg maar."

Comfort op maat
Over de toestellen van Keukenontwerpers niets anders dan lof. We treffen een warmeluchtoven aan naast een magnetron, en bovendien is er een warmhoudlade die goed van pas komt. "De koelkast heeft een 0-zone waardoor we groenten en fruit veel langer kunnen bewaren." Qua apparatuur houden Ann en Benoit het verder bewust basic. Ze houden eigenlijk een slim betoog: kies echt op maat. "Onze keuken is wel uitgerust met modern comfort, maar wij hebben geen onnodige snufjes vandoen." Functionaliteit troef dus.

Het rode koksfiguurtje luistert naar de naam Claude en bewaakt de iPad waarmee recepten worden opgevist. De wandklok heeft iets weg van een boom en Ann heeft het vogeltje rood geverfd, zo accordeert het mooi. Het werkeiland in composietmateriaal is wel 4,20 meter lang. Knap en onderhoudsvriendelijk. Leuk: het blad loopt door aan de zijkant.

Luca, de schattige Tibetaanse terriër, wijkt in de keuken niet van Anns zijde. Er zijn vloertegels verlegd maar daar merk je niks van.

Beleef deze keuken zelf

  • Ontdek alle mogelijkheden van deze keuken in een van onze toonzalen
  • Maak een afspraak wanneer het u uitkomt

Kom naar de SieMatic Inspiration Days

Als de grootste SieMatic dealer inspireren wij u graag met het grootste aanbod van de nieuwste SieMatic keukens. Graag laten wij u kennis maken met de verschillende designstijlen van SieMatic en het unieke en individuele SieMatic keukendesign. Beleef de première vanaf de eerste rij, terwijl u geniet van de lekkerste hapjes en de beste wijnen.

  • Culinaire proeverijen van een topkok, sommelier en barista
  • Ontdek alle ins en outs van de inspirerende SieMatic collectie
  • Maak een afspraak en ontvang een luxe goodiebag

Een kijkje in de keuken van SieMatic

Terug
Sluiten