Geborgen als een warm nest

'Met zo'n keuken is koken voor gasten puur plezier'

Ons bezoek aan Els en Piet brengt ons naar een sympathiek polderdorp in Nederland. Hun achternaam van der Arend indachtig noemen ze trots hun nieuwe thuis hun 'arendsnest'. Hoe vertederend. De keuken is beslist het warme hart van hun geborgen thuishaven.

Alle ruimte benut
We zijn te gast bij Els en Piet van der Arend, kwieke senioren met een actief sociaal leven. Het echtpaar besloot om kleiner te gaan wonen, maar zonder hun roots vaarwel te zeggen. En dus zijn Els en Piet gewoon in Molenaarsgraaf gebleven. Nieuw huis, vertrouwde omgeving. Keukenontwerpers tekent voor deze compacte keuken die bijzonder praktisch is. "Dit is onze derde keuken en we hebben voor de derde maal samengewerkt met Keukenontwerpers", klinkt het. Er loopt een diagonale lijn door de twee-onder-één-kap woning, vandaar de wat ongewone vorm van de keuken. Keukenontwerpers heeft de beperkte ruimte alvast optimaal benut. Het greeploze ontwerp in wit met een streepje grijs, oogt eigentijds, en toch gaat er gezelligheid van uit. "Knap hoe de servieskast van weleer geïntegreerd wordt in zo'n moderne keuken en het werkblad op die manier aan oppervlakte wint."

Puur kookplezier
Boven de inductiekookplaat vond heel subtiel een uitschuifbare dampkap een plaatsje. De multifunctionele oven is onmisbaar. "Om ovenschotels aan te korsten met de grill. Maar ook de heteluchtfunctie doet het prima en je kunt de temperatuur heel minutieus regelen." Er wordt hier gekookt met veel groenten en het resultaat heeft pit, getuige de verse kruiden op de vensterbank.

Els en Piet vinden het altijd fijn om gasten te ontvangen. "Met zo'n keuken is koken voor mensen puur plezier. Bij de samenstelling van het menu laten we ons graag inspireren door de seizoenen, ook de invloed van de wereldkeuken kun je goed proeven hier bij ons. Zalig toch om tijdens zo'n feestje thuis bij te praten in de keuken en nadien samen aan tafel te genieten."

Kom naar de SieMatic Inspiration Days

Als de grootste SieMatic dealer inspireren wij u graag met het grootste aanbod van de nieuwste SieMatic keukens. Graag laten wij u kennis maken met de verschillende designstijlen van SieMatic en het unieke en individuele SieMatic keukendesign. Beleef de première vanaf de eerste rij, terwijl u geniet van de lekkerste hapjes en de beste wijnen.

  • Culinaire proeverijen van een topkok, sommelier en barista
  • Ontdek alle ins en outs van de inspirerende SieMatic collectie
  • Maak een afspraak en ontvang een luxe goodiebag

Een kijkje in de keuken van SieMatic

Terug
Sluiten