Daisy van Derplas opteert voor ruime open keuken

'Lievelingsplek voor gezin'

Voor Daisy en Stefan ging met de keuken een droomwens in vervulling. Het geheel biedt opbergruimte bij de vleet en blijkt zeer praktisch in gebruik. "Maar bovenal is onze keuken een polyvalente ruimte. Ideaal voor een gezellig samenzijn en beslist de lievelingsplek hier thuis voor elk van ons gezin."

Altijd in gezelschap
We zijn te gast in de knappe nieuwbouwwoning van de familie Van Buggenhout-Van Derplas in Teralfene. "We hebben geopteerd voor een ruime open keuken en een grote tafel bij het kookeiland", aldus Daisy. "Daardoor is koken nooit een eenzame bezigheid. Achter de potten sta je in contact met de eetkamer en het salon. En de twee dochters, Emy en Jill, zitten graag aan tafel met hun tablet of hun huiswerk." Jill (8) steekt mama zelfs graag een handje toe. "Laatst hebben we eigenhandig vissticks gemaakt met verse tartaarsaus erbij. Iedereen vond het resultaat overheerlijk!" Naast de ingebouwde espressomachine treffen we een hete luchtoven. De andere kolomkasten tonen ons een stoomoven en een combi-oven. De combi-oven kun je ook als microgolfoven gebruiken en dat vindt Daisy al te handig. Boven de inductiekookplaat werd de dampkap weggewerkt in een zwevend plafond

Contrast brengt sfeer
Het echtpaar is opgetogen over de samenwerking met SieMatic Keukenontwerpers en in het bijzonder Hugo Rammant van het filiaal in Sint-Pieters-Leeuw. Het afwegen van materialen en tinten en het uitspelen van modern versus natuurlijk behoren tot Hugo's verdiensten. "Het werkblad is in composiet maar de tafel in notelaarhout. De ronding van de tafel verwijst naar onze wenteltrap en anderzijds heeft ze achteraan een recht stuk dat aansluit bij de strakheid van de keuken." Leuk: de designstoelen model Arper staan ook in de eetkamer, zo kun je schuiven wanneer nodig. Het is een trend om de stijl van de keuken door te trekken in de maatkasten in heel het huis. Daar kun je ook voor terecht bij SieMatic Keukenontwerpers. "Mettertijd willen we in ons salon een nieuwe kast met een geïntegreerde haard en dan gaan we zeker weer een beroep doen op Hugo en zijn team."

Kom naar de SieMatic Inspiration Days

Als de grootste SieMatic dealer inspireren wij u graag met het grootste aanbod van de nieuwste SieMatic keukens. Graag laten wij u kennis maken met de verschillende designstijlen van SieMatic en het unieke en individuele SieMatic keukendesign. Beleef de première vanaf de eerste rij, terwijl u geniet van de lekkerste hapjes en de beste wijnen.

  • Culinaire proeverijen van een topkok, sommelier en barista
  • Ontdek alle ins en outs van de inspirerende SieMatic collectie
  • Maak een afspraak en ontvang een luxe goodiebag

Een kijkje in de keuken van SieMatic

Terug
Sluiten