Keramieken keukenbladen; duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Keramieken keukenbladen komen tot stand door een mengsel bestaande uit klei, bindmiddelen evenals kleurpigmenten welke onder een hoge druk worden gebakken evenals geperst. De toplaag van het keukenblad is een print.

In de praktijk is het zo dat veel mensen er voor kiezen om in hun keuken gebruik te maken van een keramieken keukenblad, bijvoorbeeld omdat ze de hoge hardheid wel weten te waarderen evenals het onderhoudsvriendelijke aspect.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat keukenbladen van keramiek er om bekend staan hittebestendig te zijn. Dit alles maakt deze keukenbladen een zeer interessante keuze.

Alle voordelen van keramieken keukenbladen

Niet alleen de hoge hardheid evenals het onderhoudsvriendelijke aspect zijn twee belangrijke voordelen die toegeschreven kunnen worden aan keramieken keukenbladen. Wat bovendien bijvoorbeeld ook te denken van het feit dat het hierbij gaat om een materiaal welke niet poreus is? Dit betekent dat ze niet kan worden aangetast door vloeistoffen of vocht.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat keramiek natuurlijk een honderd procent natuurlijk evenals recycleerbaar product is. Dit maakt ze ook ecologisch zeer verantwoord. Al deze verschillende voordelen hebben door de jaren heen uiteraard stelselmatig bijgedragen aan de populariteit waar keramieken keukenbladen op vandaag over beschikken.

Verkrijgbaar in verschillende varianten

Bij het aankopen van keramieken keukenbladen zult u kunnen vaststellen dat er altijd een keuze kan worden gemaakt uit verschillende opties. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de gepolijste keukenbladen van keramiek. Deze kenmerken zich door een gesloten evenals glanzende afwerking. Door het polijsten is er voor gezorgd dat het oppervlak minder poreus is geworden en de kans op vlekken dus is afgenomen.

Een tweede variant is de gezoete uitvoering. Hierbij heeft het droog schuren er voor gezorgd dat er een mat oppervlak is ontstaan. Bij het plaatsen van een keukenblad van keramiek dient u er in de praktijk wel altijd rekening mee te houden dat dit een materiaal is welke minder goed bestand is tegen puntbelasting. Dit betekent dat scherpe voorwerpen al snel schade kunnen veroorzaken.

DOWNLOAD GRATIS ONZE NIEUWE KEUKENCATALOGUS!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Meteen bij u thuis
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus

Terug
Sluiten