Granieten keukenblad

Granieten keukenblad

Graniet is een natuursteen die er om bekend staat niet alleen bijzonder sterk te zijn, maar die bovendien ook nog eens zeer gunstige eigenschappen vertoont tegen zuren evenals vuil. Graniet vormt samen met inox de familie van de materialen die het mogelijk maken om ongestoord voeding op te bereiden zonder dat u verplicht bent om gebruik te maken van een snijplank. Dit zorgt er voor dat een granieten keukenblad tegenwoordig bijzonder populair is.

Een granieten keukenblad met verschillende afwerkingen

De duurzame eigenschappen waar een granieten keukenblad over beschikt zorgen ervoor dat veel mensen er met plezier gebruik van maken in hun keuken. Er is echter meer. Het is namelijk zo dat een keukenblad van graniet niet alleen verkrijgbaar is in verschillende kleuren, daarnaast behoren ook meerdere afwerkingsmethoden tot de mogelijkheden. Een granieten keukenblad in matte, glanzende of gebrande uitvoering? Het kan allemaal! 

Het onderhouden van een granieten keukenblad

In principe is het zo dat een granieten keukenblad slechts een beperkte hoeveelheid onderhoud vereist. Dit neemt evenwel niet weg dat er een aantal zaken zijn waar u maar beter rekening mee kunt houden. Indien u er bijvoorbeeld voor kiest om zure voeding zoals met name citroenen lang op het aanrecht te laten liggen kan dat er voor zorgen dat er vlekken ontstaan.  Ook vet kan eventueel sporen nalaten waardoor er bij graniet in lichte kleuren verkleuring kan optreden. Wilt u er zeker van zijn dat uw granieten keukenblad op optimale wijze is bestand tegen vlekken? Dan kan deze impregneren een interessante meerwaarde betekenen. 

Een tijdloos en veelzijdig keukenblad 

De keuze voor een keukenblad van graniet zorgt er tot slot voor dat u kiest voor een uitvoering die niet alleen tijdloos is, maar bovendien ook nog eens prima tot haar recht komt in zowel een moderne als een landelijke keuken. Op zoek naar inspiratie? Vraag dan nu onze gratis keukencatalogus aan!

Bestel gratis onze nieuwe keukencatalogus!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus