Granieten keukenbladen; altijd een uniek keukenblad

Bent u op zoek naar een mooi keukenblad waarmee u een extra stukje exclusiviteit kunt toevoegen aan uw keuken? In dat geval kan het de moeite waard zijn om te kijken naar granieten keukenbladen. Elk granieten keukenblad kenmerkt zich door een unieke kleur evenals structuur.

Daarnaast is er ook steeds sprake van een unieke oppervlakte afwerking. Het gevolg hiervan is dat geen enkel granieten keukenblad honderd procent hetzelfde is. Daarnaast is graniet een honderd procent natuurlijk product waardoor het ook op ecologisch vlak bij veel mensen in de smaak zal vallen.

De voordelen van granieten keukenbladen

Er zijn nog heel wat meer voordelen verbonden aan het gebruik van granieten keukenbladen dan degene die hierboven zijn aangehaald. Wat bijvoorbeeld te denken van het zeer uitgebreide palet met kleuren? Daarnaast staat graniet er ook niet voor niets om bekend één van de hardste materialen op de markt te zijn. De kans dat u op een zeker ogenblik het keukenblad zult beschadigen is dan ook bijzonder klein.

Bent u dus met andere woorden niet alleen op zoek naar een keukenblad dat er mooi en exclusief uitziet, maar bovendien ook nog eens over een zeer duurzaam karakter beschikt? In dat geval is het absoluut de moeite waard om te kijken in de richting van een keukenblad dat is gemaakt van graniet!

Keuze uit tal van verschillende mogelijkheden

Het ene granieten keukenblad is het andere niet. In de praktijk is het dan ook mogelijk om een keuze te maken tussen tal van verschillende mogelijkheden. In eerste instantie kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een gezoet keukenblad van graniet. Door het zogenaamde "droog" schuren wordt er een mat oppervlak gerealiseerd. Let wel, dit maakt het keukenblad ook vlekgevoeliger. Andere mogelijkheden waar u een keuze uit kunt maken zijn een gepolijste afwerking, een antieke afwerking evenals een leather afwerking.

Het onderhouden van een granieten keukenblad

In principe is het zo dat een granieten keukenblad slechts een beperkte hoeveelheid onderhoud vereist. Dit neemt evenwel niet weg dat er een aantal zaken zijn waar u maar beter rekening mee kunt houden. Indien u er bijvoorbeeld voor kiest om zure voeding zoals met name citroenen lang op het aanrecht te laten liggen kan dat er voor zorgen dat er vlekken ontstaan.  

Ook vet kan eventueel sporen nalaten waardoor er bij graniet in lichte kleuren verkleuring kan optreden. Wilt u er zeker van zijn dat uw granieten keukenblad op optimale wijze is bestand tegen vlekken? Dan kan deze impregneren een interessante meerwaarde betekenen.

DOWNLOAD GRATIS ONZE NIEUWE KEUKENCATALOGUS!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Meteen bij u thuis
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus

Terug
Sluiten