Composieten keukenblad

Composieten keukenblad

Een composieten keukenblad kan vandaag de dag rekenen op een aanzienlijke populariteit. Diverse redenen liggen daarvan aan de basis. In eerste instantie is er de aantrekkelijke, natuurlijke uitstraling, maar wat bovendien ook te denken van het ijzersterke karakter van het materiaal? Niet zelden wordt er gesteld dat de beste eigenschappen van kunststof en natuursteen samenkomen in een composieten keukenblad.

De samenstelling van een composieten keukenblad 

Een composieten keukenblad bestaat uit een samenstelling van kunststof en natuursteen. Door middel van een kunsthars worden de beide materialen met elkaar verbonden. De kwaliteit waar een keukenblad van composiet over beschikt wordt in het bijzonder gerealiseerd door de verhouding natuursteen, hars en kunststof. 

In elk geval is composiet een materiaal dat zich kenmerkt door een hoge luchtdichtheid. Dit zorgt ervoor dat bacteriën, maar ook andere schadelijke stoffen niet in het keukenblad kunnen dringen. Dit maakt de keuze voor een composieten keukenblad op hygiënisch vlak meer dan verantwoord.

Diverse afwerkingen mogelijk

Het feit dat een composieten keukenblad in nagenoeg elke keuken tot haar recht komt is deels te wijten aan het feit dat diverse afwerkingen mogelijk zijn. Zo is het mogelijk om een composiet keukenblad te voorzien van een hoogglans afwerking, maar kan er ook worden geopteerd voor een matte en bijgevolg robuuste uitstraling. 

Bent u ook wel geïnteresseerd in de unieke voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van een composieten keukenblad in uw keuken? Wilt u echter graag nog iets meer inspiratie opdoen met betrekking tot bijvoorbeeld de afwerkingsmogelijkheden? In dat geval is het aanvragen van onze uitgebreide keukencatalogus de moeite meer dan waard!

Stootvast, kras- en hittebestendig

Kiezen voor een composieten keukenblad betekent dat u tot slot kunt genieten van stootvast, kras-, en hittebestendige eigenschappen. Let wel op met hete pannen. Zij kunnen er namelijk voor zorgen dat het composiet kan verkleuren. Een onderlegger gebruiken kan dit probleem voorkomen.

Bestel gratis onze nieuwe keukencatalogus!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus