Uw wijn op heerlijke temperatuur uitschenken

Uw wijn op heerlijke temperatuur uitschenken

20/08/2018 10:00

Altijd een constante temperatuur

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een wijnklimaatkast is terug te vinden in het feit dat uw wijnen steeds op een constante temperatuur worden bewaard. Dit is van belang omdat een constante temperatuur er voor zorgt dat de smaak van uw wijn veel langer goed blijft. Bovendien kan de wijn op deze manier ook veel langer worden bewaard. Een wijnklimaatkast kan steeds op de gewenste temperatuur worden ingesteld waardoor deze optimaal is afhankelijk van de gekozen wijnsoorten die er in worden bewaard. Een extra voordeel van een wijnklimaatkast is bovendien dat uw wijn steeds over de juiste temperatuur beschikt om deze te serveren. Zo hoeft u, uw gasten (of uzelf) nooit langer te laten wachten dan noodzakelijk is.

Vrij van trillingen en UV-straling

Het feit dat wijn altijd in een groene of een bruine fles wordt gebotteld is een bewuste keuze. UV-straling kan namelijk een sterke invloed hebben op de chemische samenstelling waar wijn over beschikt. Niet alleen kan UV-straling de kleur van de wijn aantasten, daarnaast zal ze ook de smaak niet ten goede komen. Helaas houdt een groene of bruine fles niet al het UV-licht tegen, maar een wijnklimaatkast wel! Mede omwille van deze reden wordt er tegenwoordig in een wijnklimaatkast overigens steeds gebruik gemaakt van LED-verlichting. Deze lichttechniek heeft geen enkele invloed op de wijn en bovendien is ze ook nog eens zeer zuinig in verbruik. Wist u bovendien ook dat de wijnklimaatkasten zo ontworpen zijn dat ze zelfs de lichtste trillingen kunnen opvangen? Hierdoor kunnen uw dierbare flessen wijn in alle rust worden bewaard. Vooral voor oude wijnen die gevoelig zijn voor trillingen is dit erg belangrijk.

Een prachtig design

Het oog wil natuurlijk ook wat! Een wijnklimaatkast is niet alleen praktisch, daarnaast oogt ze ook nog eens steeds bijzonder stijlvol. Of u nu kiest voor een vrijstaand exemplaar of voor een inbouw model, in beide gevallen zal ze een ware visuele meerwaarde weten te realiseren in uw interieur. Kiest u voor een wijnklimaatkast met een glazen deur? Dan heeft u ook nog eens steeds een prachtig uitzicht op de flessen die op de houten boorden liggen. Wilt u graag enkele wijnklimaatkasten in het echt komen aanschouwen? Aarzel dan in geen geval om een bezoek te brengen aan onze winkel!

 

 

 

Bestel gratis onze nieuwe keukencatalogus!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus