Sfeer in je keuken met de juiste keukenverlichting

Sfeer in je keuken met de juiste keukenverlichting

27/03/2018 10:37

In de keuken wordt er gebruik gemaakt van drie verschillende soorten verlichting. We onderscheiden op dit vlak de algemene verlichting van de taakverlichting en tot slot de sfeerverlichting. Het soort keukenverlichting waarvoor je kiest zal altijd een niet onaanzienlijke invloed hebben op de indruk die je keuken maakt en de sfeer die ze uitstraalt. Om je alvast even een goed beeld te geven van de verschillende mogelijkheden waar je op vlak van keukenverlichting voor kan kiezen hebben we enkele interessante opties voor jou verzameld.

Meer inspiratie nodig voor de juiste keukenverlichting?

Bij het aankopen van je keukenverlichting is het dus altijd een vereiste om rekening te houden met verschillende factoren. Om er zeker van te zijn dat je geen van deze zaken over het hoofd ziet hebben we de belangrijkste aandachtspunten nog even voor jou op een rijtje gezet: 

  • Zorg er voor dat je over de drie verschillende soorten keukenverlichting beschikt (algemene verlichting, taakverlichting & sfeerverlichting); 
  • Kies voor kleuren die aansluiten bij de stijl en uitstraling van je keuken; 
  • Denk ook aan het energiezuinige aspect door bijvoorbeeld gebruik te maken van LED verlichting in de keuken waar mogelijk. 

Kies voor de keukenverlichting die past bij de ruimte

Binnen je keuken is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende soorten keukenverlichting. Het gaat hierbij niet alleen om LED verlichting, maar ook om bijvoorbeeld onderbouw verlichting, hanglampen evenals keukenspotjes en keukenkast verlichting. Niet alleen het type keukenverlichting is van belang, wat ook te denken van de kleur waarvoor je kiest? Zorg er voor dat deze goed matcht met de kleuren die zijn gebruikt in het interieur van je keuken. Bovendien is het vaak de moeite waard om te kiezen voor spotjes die 360 graden gedraaid kunnen worden. Zo kan je de hoeveelheid licht beperken terwijl er op praktisch vlak niet moet worden ingeboet. 

Heb je na het lezen van dit blogartikel nog niet voldoende inspiratie of wil je enkele mogelijkheden op vlak van keukenverlichting in de praktijk kunnen aanschouwen? In dat geval is het altijd interessant om ons gratis magazine aan te vragen en een bezoek te brengen aan onze winkel! Alleen op deze manier weet je namelijk pas echt zeker dat je op het einde van de rit zal kiezen voor de keukenverlichting die het beste voldoet aan jouw verwachtingen!