Natuurlijke materialen voor in uw keuken

Natuurlijke materialen voor in uw keuken

13/03/2018 10:00

Drie voorbeelden van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen gebruiken in een keuken is tegenwoordig bijzonder populair. Dit komt niet in het minst omdat natuurlijke materialen vaak over een zeer unieke uitstraling beschikken die in zeer veel keukenstijlen tot haar recht kan komen. In het bijzonder de werkbladen van een keuken worden tegenwoordig vervaardigd uit een natuurlijk materiaal. Niet in het minst de keukenbladen van hout en graniet zijn de voorbije jaren erg populair geworden. Wij hebben alvast drie voorbeelden van natuurlijke materialen voor u op een rijtje gezet die uitstekend kunnen worden toegepast in uw keuken.

Voorbeeld 2: graniet

Het natuurlijke materiaal graniet wordt zeer vaak gebruikt voor het maken van werkbladen. Graniet is een uitermate interessant, natuurlijk materiaal, niet in het minst omdat ze kan worden voorzien van diverse afwerkingsmethodes. Op basis van uw persoonlijke keuze is het mogelijk om de steen zowel een glanzende, een matte of een ruwe look mee te geven.

Voorbeeld 1: hout

Hout is één van de vaakst gebruikte materialen in een landelijke keuken. Ze wordt niet alleen gebruikt voor de kastdeuren of planken, maar ook voor werkbladen. Hout is een interessant, natuurlijk materiaal omdat ze naar eigen wens gepersonaliseerd kan worden en reeds in haar pure vorm over een warm karakter beschikt. Laat bovendien gerust uw fantasie de vrije loop. Een witte, greeploze keuken met houten bar oogt bijvoorbeeld niet alleen lekker natuurlijk, maar ook nog eens zeer exclusief.

Voorbeeld 3: natuursteen

Het derde voorbeeld van een natuurlijk materiaal is uiteraard natuursteen. Het betreft hier een zachtere soort steen die eigenlijk nooit echt hetzelfde is. Hierdoor komt dit materiaal prima tot haar recht in elke robuuste en landelijke keuken. Een subtiele, natuurlijke toets is veelal reeds voldoende om uw keuken van een echt unieke look te voorzien. Voor nog meer inspiratie kunt u steeds ons gratis magazine aanvragen of brengt u een bezoek aan een van onze winkels!