Keukens zonder bovenkastjes voor een ruimtelijk effect

Keukens zonder bovenkastjes voor een ruimtelijk effect

18/06/2018 10:00

Gedurende lange tijd bleken keukens en bovenkastjes de ideale combinatie te zijn. Tegenwoordig kiezen echter steeds meer mensen er voor om deze bovenkastjes weg te laten. Men doet dit omdat er op deze manier niet alleen een open, maar ook een veel ruimtelijker gevoel kan worden gecreëerd. Dit lijkt dan ook eigenlijk een voor de hand liggende keuze voor mensen die een keuken moeten integreren in een eerder beperkte ruimte. Bent u eveneens geïnteresseerd in de voor- en nadelen die zijn verbonden aan keukens zonder bovenkastjes? Raadpleeg dan snel de inhoud van dit interessante blogartikel! 

Waarom kiezen voor een keuken zonder bovenkastjes?

Zoals reeds in de inleiding van dit blogartikel aangegeven is de belangrijkste reden voor de meeste mensen om te kiezen voor een keuken zonder bovenkastjes terug te vinden in het meer ruimtelijke gevoel dat op deze manier kan worden gecreëerd. Bovendien beschikt u door het ontbreken van de bovenkasten over meer mogelijkheden om bijvoorbeeld enkele prachtige schilderijen of andere vormen van decoratie op te hangen aan de muur. In het bijzonder een kleine keuken oogt op deze manier meteen een stuk ruimtelijker. Ook voor mensen die gewoon een strakke keuken willen realiseren kan het ontbreken van bovenkastjes een zege zijn. In het bijzonder bij design keukens lijkt dit steeds vaker een voor de hand liggende keuze te zijn.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Keukens zonder bovenkastjes mogen dan wel ruimtelijker ogen en daardoor een aantrekkelijk eindresultaat in de hand werken, toch dient er ook rekening te worden gehouden met een potentieel nadeel. Het is namelijk zo dat het verdwijnen van de bovenkasten er wel voor zorgt dat er moet worden ingeboet op vlak van opbergruimte. Dit nadeel kunt u eventueel wel vrij efficiënt aanpakken door op de plaats van de bovenkasten opbergplanken te voorzien. Op deze manier kunt u het beste van twee werelden combineren. Wilt u graag meer te weten komen over keukens zonder bovenkastjes of wenst u graag advies op maat te krijgen van een expert? Kom dan zeker en vast eens langs in onze winkels!

Bestel gratis onze nieuwe keukencatalogus!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus