Hoe en welke kleuren combineren in uw keuken?

Hoe en welke kleuren combineren in uw keuken?

14/05/2018 12:11

Wanneer u gaat kijken naar de afwerking van uw keuken spreekt het voor zich dat u daarbij rekening zult willen houden met de kleuren waar gebruik van zal worden gemaakt. Dit heeft alles te maken met het feit dat de kleuren in uw keuken grotendeels verantwoordelijk zijn voor de indruk die ze weet te creëren en na te laten. Welke kleuren kunt u nu precies gaan integreren in uw keuken en op welke manier zullen deze het karakter van toch één van de belangrijkste ruimtes in uw huis bepalen? 

Het gebruik van harmonieuze kleurencombinaties

Bijzonder veel mensen vinden het belangrijk dat hun keuken een soort van oase van rust wordt. Koken is voor velen dan ook een ontspannende bezigheid waarbij ze geen negatieve of stressvolle emoties willen ervaren. Wanneer u zich hier ook wel in terug kunt vinden is het belangrijk om gebruik te maken van harmonieuze kleurencombinaties. Door te kiezen voor kleuren die naast elkaar liggen in de kleurencirkel (zoals met name blauw en violet) is het steeds mogelijk om niet alleen een harmonieus, maar ook een rustig effect te creëren.

Wanneer kiezen voor contrasterende kleurencombinaties?

De contrasterende kleurencombinaties worden gevormd door twee of meerdere kleuren die lijnrecht tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Dit lijkt op het eerste zicht misschien een beetje een gewaagde keuze, maar in de praktijk is het dat absoluut niet. Wilt u graag een fijn contrast in uw keuken creëren of wilt u het gebruik van specifieke kleuren boosten? Dan kan het gebruik van contrasterende kleurencombinaties daar zeker en vast een aardig handje bij helpen! Bent u nog op zoek naar net wat meer inspiratie met betrekking tot de realisatie van dit soort kleurencombinaties? Vraag dan volledig gratis ons keukenmagazine aan!

Het effect van toon op toon

Een moderne, minimalistisch uitstraling creëren kan het best met toon op toon kleuren. Dit kan in de praktijk op tal van verschillende manieren gebeuren. U zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de kleuren van uw keukenapparatuur af te stemmen op de andere kleuren die verspreid in de keuken worden gebruikt. Zo kunt u er met name aan denken om een zwarte Quooker kraan te combineren met een grijze oven. In het bijzonder wanneer u van plan bent om een echt strakke keuken te creëren is het gebruik van toon op toon kleuren een aanrader.

Bestel gratis onze nieuwe keukencatalogus!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus