Hoe een efficiënte keukenindeling creëren?

Hoe een efficiënte keukenindeling creëren?

15/05/2018 10:00

Op het ogenblik dat u er voor kiest om uw keuken in te richten is het van belang om rekening te houden met het bestaan van verschillende soorten keukenindelingen. De exacte indeling waarvoor u zal kiezen is niet alleen afhankelijk van de stijl die u wenst te creëren in uw keuken, daarnaast moet er ook gekeken worden in de richting van de ruimte die voor handen is. In een kleine keuken zult u bijvoorbeeld gebruik moeten maken van slimme, ruimtebesparende opbergmogelijkheden. Is er sprake van een keuken met een grotere oppervlakte? Dan behoren er uiteraard nog heel wat andere opties tot de mogelijkheden.

Keukenindeling afstemmen op de beschikbare ruimte

De meest efficiënte keukenindeling wordt gerealiseerd door rekening te houden met de vormgeving van de ruimte waarin u de keuken wenst te integreren. Is er sprake van een lange, smalle ruimte? In dat geval kiest u bij voorkeur voor een I-vormige keukenopstelling welke zich aan één wand bevindt. Op deze manier blijft er nog één wand volledig vrij waardoor er voldoende bewegingsvrijheid blijft bestaan. Wilt u de keuken integreren in een rechthoekige ruimte of bent u van plan om een keuken te creëren die overgaat in de woonkamer? In dat geval is een L-vormige indeling wellicht de meest efficiënte optie. In een vierkante, niet te kleine ruimte kan tot slot een U-vormige keukenindeling het meest efficiënt werken.

Bijzondere aandacht voor kasten en apparatuur

Een efficiënte keukenindeling kan pas worden gerealiseerd op het ogenblik dat er met alle factoren rekening wordt gehouden. Denk op dit vlak dus zeker ook aan de keukenkasten evenals de apparatuur waar u gebruik van gaat maken. Kiezen voor inbouwapparatuur kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er heel wat ruimte kan worden uitgespaard. Ook door het integreren van speciale keukenkasten is het mogelijk om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Denk wat dit betreft maar eens aan zogenaamde carrouselkasten of wat ook te denken van speciale uitschuiflades? Zou u graag nog meer inspiratie willen ontvangen met betrekking tot het realiseren van een echt efficiënte keukenindeling? Breng dan zeker een bezoekje aan onze showroom!

Bestel gratis onze nieuwe keukencatalogus!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus