Een keramiek keukenblad: stoer en hygiënisch

Een keramiek keukenblad: stoer en hygiënisch

27/02/2018 10:00

Mensen die voor hun keuken de voorkeur geven aan een natuurlijke uitstraling kunnen daarvoor gebruikmaken van diverse materialen. In het recente verleden heeft ook keramiek als materiaal haar intrede gedaan in de Nederlandse keukens. Dit geldt in het bijzonder voor het werkblad. Een keramiek keukenblad oogt dan ook niet alleen lekker stoer en natuurlijk, daarnaast kan ze probleemloos met tal van andere materialen worden gecombineerd. 

Een keramieken keukenblad is bovendien altijd 100 procent kleurvast en uiterst hygiënisch. Het harde materiaal zorgt er voor dat bijvoorbeeld de spoelbak in uw keuken naadloos kan worden geïntegreerd. Ook de vlekbestendigheid van keramiek maakt dat ze uitstekend geschikt is om een keukenblad uit te realiseren. Wilt u ook een keramiek keukenblad in uw keuken realiseren, maar bent u nog op zoek naar meer inspiratie of specifiek advies? Vraag dan ons gratis magazine aan of breng een bezoek aan de winkel

De voordelen van een keramiek keukenblad

Keramiek staat er om bekend een materiaal met allure te zijn. Dit maakt dat ze vaak in één adem wordt benoemd met natuursteen. Het stoere karakter waar beide materialen over beschikken draagt daar ongetwijfeld haar steentje in bij. De veelzijdigheid van het keramiek keukenblad zit hem niet alleen in de unieke uitstraling, maar ook in het feit dat ze probleemloos met diverse vormen van randafwerking kan worden gecombineerd. 

Hier moet u rekening mee houden

Buiten de bovenstaande voordelen dient er ook rekening te worden gehouden met een aantal nadelen. Zo staat een werkblad van keramiek er om bekend gevoelig te zijn voor zuren. Dit geldt eveneens voor harde schuurmiddelen en agressieve chemische producten. Komen er onverhoopt bijtende producten op uw keukenblad van keramiek? Dan is het noodzaak om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Tot slot is ook het gebruik van scherpe materialen bij keramiek niet aan te raden. Dit materiaal beschikt namelijk over een slechte weerstand tegen puntbelasting waardoor scherpe voorwerpen die op de keramiek terechtkomen schade kunnen veroorzaken.