Een eilandkeuken: ook toepasbaar in een kleine ruimte

Een eilandkeuken: ook toepasbaar in een kleine ruimte

06/03/2018 10:00

De keuken is door de jaren heen geëvolueerd van een ruimte waarin er uitsluitend werd gegeten tot een sociale ontmoetingsplaats voor gezinsleden en gasten. Dit heeft een niet onaanzienlijke invloed gehad op de indeling waar een keuken tegenwoordig over beschikt. In het bijzonder een eilandkeuken kent een spectaculair groeiende populariteit. Toch doen er nog steeds erg veel foutieve geruchten over een dergelijke keukenindeling de ronde. Zo vrezen veel mensen dat er een zeer grote ruimte voor is vereist terwijl dat absoluut niet het geval is. 

De inhoud van een eilandkeuken 

De wijze waarom een eilandkeuken wordt gerealiseerd is altijd afhankelijk van situatie tot situatie. Het spreekt voor zich dat ook de persoonlijke voorkeur van de koper hier een niet onbelangrijke rol in speelt. In ieder geval is het bij de realisatie van een eilandkeuken steeds van belang om rekening te houden met de zogenaamde werkdriehoek. 

De kookplaat, spoelbak en koelkast zijn drie cruciale onderdelen van een keuken die vlot bereikbaar moeten zijn. Alleen op deze manier kan er efficiënt en praktisch worden gewerkt. Net omdat een eilandkeuken uitermate praktisch kan worden ingedeeld kan de benodigde oppervlakte veel beperkter uitvallen dan u in eerste instantie in gedachten had. Heeft u dus een kleine beschikbare ruimte en droomt u van een eilandkeuken? Dan kan kiezen voor maatwerk voor u de oplossing betekenen! 
 

Een eilandkeuken op maat laten realiseren 

Veel mensen hebben altijd gedroomd van een eilandkeuken. Ze hebben er ook de financiële middelen voor beschikbaar, maar moeten het stellen met een ruimte met beperkte oppervlakte. Betekent dit het einde van uw eilandkeuken droom? Absoluut niet! Door te kiezen voor een eilandkeuken op maat is het mogelijk om deze zelfs in een kleine ruimte op praktische wijze te kunnen integreren. Heeft u op dit vlak nood aan meer inspiratie? Vraag dan ons gratis magazine aan en / of breng een bezoek aan onze winkel!