Een achterwand keuken, welke stijl voor uw keuken?

Een achterwand keuken, welke stijl voor uw keuken?

24/04/2018 09:35

Op het ogenblik dat u er voor kiest om een nieuwe keuken te realiseren zult u altijd rekening willen houden met de achterwand waar gebruik van wordt gemaakt. De achterwand of keukenwand is namelijk in de praktijk voor een niet onaanzienlijk deel bepalend voor de uitstraling van uw keuken. In het verleden was het zeer gebruikelijk om er voor te kiezen om tegels te plaatsen tegen de muur. De voorbije tien jaar kon er echter een heuse evolutie worden vastgesteld. Vandaag de dag zijn er dan ook heel veel verschillende mogelijkheden om uw achterwand keuken vorm te geven. Welke mogelijkheden dit zijn en hoe u nu precies de best mogelijke afwerking kunt bekomen leest u in dit blogartikel.

Achterwand keuken voor een klassieke uitstraling

Een achterwand keuken kan tegenwoordig worden gerealiseerd door gebruik te maken van verschillende soorten, uiteenlopende materialen. Beschikt u over een keuken die zich kenmerkt door een klassieke uitstraling? In dat geval is het nog steeds interessant om te kiezen voor het gebruik van tegels. Het kan hierbij gaan om mozaïeken, maar ook om grotere tegels. Andere mogelijkheden voor een klassieke keuken zijn een achterwand van graniet of natuursteen. Eventueel zou u er ook voor kunnen kiezen om een egale kleur toe te passen (door middel van de combinatie van stuuken en verven). 

Wat bij een eigentijdse, moderne keuken?

Voelt u er maar weinig voor om een klassieke uitstraling voor uw keuken te realiseren en geeft u bijgevolg de voorkeur aan een moderne uitvoering? In dat geval kan het onder meer de moeite waard zijn om te opteren voor een glazen achterwand. Kleurt u graag buiten de lijntjes en schrikken felle kleuren u niet af? In dat geval is het ook altijd mogelijk om uw moderne keuken te voorzien van een extra opvallende touch. Wilt u eerder een industriële look voor uw keuken realiseren? Dan is kiezen voor een RVS-achterwand altijd de moeite waard. Wilt u graag meer inspiratie voor uw achterwand keuken? In dat geval is het altijd de moeite waard om ons gratis magazine aan te vragen!