Maak kennis met de belangrijkste keukentrends 2019

30/11/2018 07:00

Welke keukentrends 2019 gelden er op vlak van kleuren?

De voorbije jaren hebben bijzonder veel mensen er voor gekozen om in hun woning een witte keuken te integreren. Eén van de keukentrends 2019 heeft echter betrekking tot het feit dat er steeds vaker wordt geopteerd voor donkere en zelfs zwarte keukens. Daarenboven winnen ook grijze en betonlook keukens stelselmatig aan populariteit. Bent u toch iemand die meer houdt van 'echte' kleuren in de keuken? Dan kunt u daarvoor ook nog kijken in de richting van zogenaamde pastelkleuren. Ook deze lijken het namelijk vandaag de dag nog steeds uitstekend te doen.

Denk ook aan de kleur van de keukenapparatuur

De donkere of zwarte keukentrend van 2019 strekt zich uit over alle onderdelen waar uw keuken uit bestaat. Dit betekent dat er niet alleen veelvuldig wordt gekozen voor een zwart werkblad in de keuken, ook voor de apparatuur wordt er steeds vaker in de richting van deze kleur gekeken. In eerste instantie werd er hoofdzakelijk gebruik gemaakt van zwarte displays. Op vandaag lijken ook steeds meer mensen er voor te kiezen om keukenapparatuur met zwarte handgrepen aan te kopen.

Kokend water kranen blijven populair

Ook op technologisch vlak zijn er enkele vaststellingen die gedaan kunnen worden. Zo valt het op dat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van downdraft afzuigsystemen. Tussen de nieuwe keukentrends 2019 zien we ook enkele vertrouwde trends terug de kop opsteken. De voorbije jaren was het bijvoorbeeld reeds duidelijk dat steeds meer mensen er voor kozen om een kokend water kraan in hun keuken te plaatsen en deze trend lijk zich ook voor het komende jaar door te zetten.

Aanzienlijk minder inbouw koffiemachines

Eén van de misschien wel meest opvallende keukentrends 2019 heeft betrekking tot het feit dat de koffiemachine een steeds duidelijkere plaats krijgt in de keuken. Vroeger werd er dan ook vaak voor gekozen om de koffiemachine in te bouwen, maar daar is nu verandering in gekomen. Producenten van koffiemachines spenderen steeds meer aandacht aan het design waar hun toestel over beschikt wat er voor zorgt dat mensen er tegenwoordig veelvuldig voor kiezen om gebruik te maken van vrijstaande koffiemachines in hun keuken.

Kom de keukentrends 2019 ontdekken in onze winkel!

Wilt u graag de keukentrends 2019 even in het echt komen aanschouwen? Dat kan! Wij nodigen u graag uit om een bezoek te komen brengen aan onze winkel. Hier staan onze experts u ook graag te woord waardoor u samen met hen kunt bepalen hoe uw droomkeuken er precies uit moet komen te zien.

DOWNLOAD GRATIS ONZE NIEUWE KEUKENCATALOGUS!

  • Prachtige keukenfoto's op A3-formaat
  • Ontdek de nieuwe SieMatic & Art Liniën collecties
  • Meteen bij u thuis
Gratis catalogus!

NIEUW! Gratis keukencatalogus

Terug
Sluiten