Aan de keuken herken je de chef

Aan de keuken herken je de chef

06/02/2018 15:50

De keukentrends van nu
"Vroeger was het de gewoonten gasten te ontvangen in de 'beste kamer', terwijl de keuken ergens achteraan de woning was weggedrumd" legt Jef Van Beylen uit, algemeen directeur bij SieMatic Keukenontwerpers. "Maar dat verleden ligt almaar verder achter ons. De keuken won en wint nog altijd aan belang. Mensen nemen hun prominente gasten minder mee naar een restaurant, maar ontvangen hen thuis voor een lekkere maaltijd. Die evolutie staat niet stil. De grens tussen keuken en living wordt alsmaar minder scherp. De apparaten verdwijnen uit het zicht, kastruimte wint aan belang. Er is ook een neiging naar erg dunnen werkbladen."

Berckendael
De hoge afwerkingsgraad van Melopee moest zich ook weerspiegelen in de keukens van de appartementen. Daarom klopte projectontwikkelaar Gands en Interbuild aan bij SieMatic Keukenontwerpers. "We hadden voor Gands al de keukens geplaatst in residentie Berckendael in Brasschaat", zegt Van Beylen. "Dat bleek een goede referentie te zijn want Gands was zo tevreden dat het ons introduceerde bij Interbuild. Soms gaat het andersom en stelt een tevreden hoofdaannemer ons voor aan een projectontwikkelaar."

Variatie troef
"Aan de vragen merkten we dat de kopers van Melopee al gewend waren aan topkwaliteit. We hebben er geen twee dezelfde keukens geplaatst. De verschillen zitten in opstelling en buitenafwerking. Zowat twee derde van de Melopee-kopers koos voor een hedendaagse look, de anderen hielden het bij een traditioneel uitzicht. Maar er zijn net zo goed stijlen als landelijk met hedendaagse afwerking. Dikwijls lieten ze hun keuze bepalen door de stijl van de meubelen en decoratieve elementen die ze uit hun vorige woonst meebrachten."

Lees het hele verhaal over Melopee op Bouwen aan Vlaanderen

Afbeelding en tekst @Bouwen aan Vlaanderen